Deze 11- daagse begeleide rondreis door de Westkaap van Zuid Afrika biedt een uitstekende balans tussen culturele en toeristische hoogtepunten, golf op 5 van de mooiste banen in deze omgeving en een echte safari in een van de bekendste wildreservaten in dit gebied. 


Vervoer is in een airconditioned bus voor 12 personen met Afrikaans/Engels sprekende chauffeur.  Overnachtingen in centraal gelegen middelgrote accommodaties. Inclusief dagelijks ontbijt, diners tijdens uw safari evenals 2 game activiteiten per dag, en 5 keer 18 holes golf.

     

Reisbeschrijving
  

Dag 1

http://schemas.openxmlformats.org/drawingml/2006/picture


Kaapstad is een van 's werelds mooiste steden en een top internationale bestemming. Grote aantallen toeristen trekken massaal naar de 'Moederstad' om deze unieke stad te bewonderen: zijn fascinerende geschiedenis, interessante cultuur, natuurlijke schoonheid, bekroonde wijnen en relaxte levensstijl biedt voor ieder wat wils. Of u nu alle toeristische hoogtepunten wilt bezoeken, gewoon op het strand wilt liggen, of wilt genieten van 'het goede leven', Kaapstad zal zeker voldoen aan al uw wensen.

Bij aankomst op het vliegveld in Kaapstad staat uw chauffeur u op te wachten om u naar uw accommodatie voor de komende 3 nachten te brengen.  Na inchecken de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting: Hollow on the Square: Standard Room, Twin

 

Hollow on the Square is centraal gelegen, op loopafstand van het bekende Victoria & Alfred Waterfront, het gezellige centrum van de stad.

Dit populaire moderne stadshotel beschikt over 56 ruime slaapkamers inclusief alle moderne voorzieningen. De milieuvriendelijke toevoegingen aan het hotel, 'the green annexe'is een oase van 'groen-geinspireerde'gastvrijheid en beschikt over 30 stijlvolle, rustige kamers, die allemaal zijn gemaakt en  aangekleed met energie-efficiënte en milieuvriendelijke materialen zonder afbreuk te doen aan de luxe standaard die gasten ven dit hotel gewend zijn.

     

 

            
 


Voor meer informatie: www.seasonsinafrica.com/hotels-in-south-africa/cape-town-hotels/hollow-on-the-square-hotel/

Dag 2

Na het ontbijt kunnen de clubs meteen uit de tas komen voor de eerste ronde golf, op een van de oudste banen van Kaapstad: Royal Cape Golf Baan.

    

                        


Gelegen aan de voet van de Tafelberg keten biedt de Royal Cape Golf Club een uiterst vriendelijke golf ervaring voor golfers van willekeurig niveau. Het clubhuis straalt een rijke historie uit en heeft een gemoedelijke sfeer.  Royal Cape Golf Club was de host voor de Lion of Africa Cape Town Open in november 2014 en is trots op de leidende rol die het speelt bij het laten terugkeren van professionele tournooien naar de Westkaap. 
  

Inclusief:Royal Cape Golf Club: Greenfees 18 holes

http://www.royalcapegolf.co.za/


Voor diegenen die (nog) niet geinterresseer d zijn om te gaan golfen is er de mogelijkheid om de Tafelberg (als het weer het toelaat) en Robben Eiland – waar voormalig president Nelson Mandela jarenlang gevangen zat – te bezoeken.   Vanwege de grote populariteit is het ten sterkste aan te raden om met name Robben Eiland vantevoren te boeken.

Dag 3

Na het ontbijt staat uw chauffeur weer klaar om u naar Clovelly, net ten zuiden van Kaapstad te brengen.  Deze licht glooiende baan is uitstekend te lopen, hoewel buggies (tegen meerprijs) ook beschikbaar zijn.
     


 

                           


Clovelly Country Club ligt genesteld in de ongerepte Silvermine Vallei, dichtbij Fish Hoek net ten zuiden van Kaapstad.  Vrijwel gelegen aan False Bay, en met de Atlantische Oceaan op gehoorsafstand, biedt de uitstekend onderhouden en licht glooiende baan van Clovelly een uitdagende ervaring voor zowel haar leden als bezoekers.  Clovelly is net als de mooie Kaapse wijnen: hoe ouder het wordt, hoe beter...  De kwaliteit van de baan wordt niet alleen in Zuid Afrika, maar ook ver buiten haar grenzen geroemd. 

Voor meer informatie: http://platinumgolf.co.za/golf-course/cape-town-golf-courses/clovelly/


Inclusief:Clovelly Golf Club: Greenfees 18 holes

Mocht de tijd het toelaten is er na het golfen de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Groot Constantia, een van de oudtse wijngoederen in Zuid Afrika, of de wereldberoemde Kirstenbosch Botanische Tuinen.  Bij Constantia heeft u de mogelijkheid de kelders te bezoeken en een chocolade en wijn pairing te doen, terwijl de botanische tuinen bekend staan om haar diversiteit aan met name protea’s, Zuid Afrika’s nationale bloem.

Dag 4

http://schemas.openxmlformats.org/drawingml/2006/picture


     

Hermanus, wat gebouwd is aan de kust op de rotsen van Walker Bay, is uitgegroeid van een rustig kustplaatsje tot waarschijnlijk een van de bekendste plaatsen ter wereld waar walvissen gezien kunnen worden. Vandaag de dag is Hermanus meer dan alleen een populaire vakantieplaats, niet alleen voor weekendgasten uit Kaapstad, maar voor bezoekers van over de hele wereld.

 

U verlaat de Moederstad, zoals Kaapstad door haar inwoners liefkozend wordt genoemd, om de prachtige kustweg langs False Bay richting Hermanus te ontdekken.  Wellicht ziet u tijdens deze spectaculaire rit de Zuidkapers al spuiten – het is er tenslotte het seizoen voor!

 

Overnachting: Harbour House Hermanus: Harbour Square Classic (or similar)

 

Harbour House Hotel is gelegen in het centrum van het historische dorp, waar de architectuur van de oorspronskelijke herenhuizen met rieten dak model hebben gestaan voor dit moderne hotel.  Het is centraal gesitueerd, bij de Oude Haven, waar de ingetogen luxe van het hotel wordt gecompenseerd door de rustgevende aanwezigheid van de oceaan.  Het fantastische Lookout Terras biedt gasten de mogelijkheid om te relaxen bij het zwembad met uitzicht over de oceaan, en te genieten van een cocktail uit de aan het zwembad gelegen bar in het Pavillioen.

 

 

                              


De kamers zijn luxueus ingericht, met een verfijnd, modern interieur en een adembenemend uitzicht.  Dit alles op loopafstand van het dorp’s top attrakties zoals de walvis uitkijkpunten, markten, restaurants, straat cafeetjes en een overvloed aan natuurlijke rijkdom.

 

Voor meer informatie: http://www.villageandlife.com/hotels/harbourhouse-hotel-hermanus.html

     

Na het inchecken en lunch (voor eigen rekening) gaat u met een boot de oceaan op, om de gigantische maritieme zoogdieren van dichtbij te bekijken. 

Inclusief: Close encounter whale watching tour, 2 - 2.5hrs

 

Dag 5

 

Een van de golf hoogtepunten van deze reis zijn de 18 holes op Arabella, oftewel ‘mooi land.’  Arabella is gelegen net buiten Hermanus aan de monding van de Botrivier in het plaatsje Kleinmond.

 

 

                               


De Arabella Golfbaan, met natuurlijke grassen, lastig bunkers en uitdagende waterhindernissen werd onlangs uitgeroepen tot de 5de beste golfbaan in Zuid Afrika. De Arabella Golf Club is een privé golf estate, gedeeltelijk omringd door de schilderachtige Kogelberg Mountains.  De golfbaan loopt langs de Bot Rivier Lagune, met een fantastisch uitzicht op niet alleen Arabella's eigen tuinen, maar ook de monding van de Bot Rivier. 

 

De golf estate's golfbaan is ontworpen door Peter Matkovich, een uitstekend aangeschreven golfbaan ontwerper met ook serieus architectonische talent.  Arabella is niet alleen favoriet bij vakantiegangers, maar ook bekende persoonlijkheden en professionele golfers als Ernie Els en Gary Player zijn regelmatig op deze baan te vinden.  De baan zelf is een 18-holes meesterwerk en een unieke 72-par kampioenschapsbaan. Temidden van de veschillende prijzen en onderscheidingen die deze golf estate heeft mogen ontvangen is ook een voor de 18de hole, die tot beste laatste hole van Zuid Afrika werd verkozen.

     

 

Dag 6

 

U verlaat vandaag het gebied rondom Kaapstad, om de ‘Overberg’ te ontdekken.  Landbouw in de vorm van druiven, olijven en fruit maken langzaam plaats voor de uitgestrekte graanvelden, alvorens  u de immergroene Tuinroute bereikt.